שום, בצל ומה שבינ יהם- ירקות בריאים ומזינ ים | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


שום, בצל ומה שבינ יהם- ירקות בריאים ומזינ ים

פורסם בתאריך 03/06/2008 ע"י אלן מרי בקטגוריה תזונ ה | צפיות: 8645 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: ירקות, מלפפון, עגבנ יה, תזונ ה, דיאטה, פירות, שום, בצל, אבוקדו, חציל, גזר, דלעת

מומלץ לצרוכ ירקות רבים ככל האפשר במהלכ היום.
ירקות טובים לתזו× ה × כו× ה. ירקות טובים במיוחד לבריאות× ו. ירקות עתירי ויטמי× ים.
חשוב לצרוכ ירקות גם כי הם מכילים סיבים המשפרים את התזו× ה ה× כו× ה ומועילים לחילוף החומרים בגופ× ו.
מי שאוכלים ארוחות הכוללות הרבה ירקות זוכים לארוחות מאוז× ות יותר וכמובן × כו× ות ובריאות לגופ× ו.

ירקות אפשר לאכול בדרכים שו× ות.
הכי טעים ובריא לאכול ירקות טריים. מה יותר טעים מירקות כמו מלפפון עם מעט מלח או פלחי עגב× ייה עם קצת מלח גס?

ירקות אפשר לאכול לבד אכ גם כקבוצה, בסלט. מי שמוסיף רוטב לסלט רצוי שיוסיף שמן זית או טחי× ה שגם הם מקורם בירקות ויש להם ערכים תזו× תיים מצויי× ים.

אפשר לבשל ירקות או לאדות ירקות. חשוב להקפיד על בישול קצר ככל האפשר על מ× ת לשמר את הויטמי× ים והיתרו× ות הגלומים בירקות.
אפשר להכין תבשילים מירקות כמו × זיד ירקות או פשטידה. המגוון אי× סופי ו× יתן להכין פשטידה או תבשיל מכל ירק, אפילו מירקות שפחות מקובל להשתמש בהם לפשטידות.

× יתן וטעים לטגן ירקות. × כון שזו האפשרות הפחות בריאה וכמובן יותר משמי× ה. יחד עם זאת, לעתים זה מתחייב. גם בטיגון כדאי להקפיד על שמ× ים צמחיים ובריאים, מאיכות טובה. רצוי לטגן ירקות בשמן זית איכותי ומעולה. צריכ לספוג את הירקות המטוג× ים ב× ייר סופג ככ ש× אכל כמה שפחות שמן.

יש סוגים רבים של ירקות, וירקות × חלקים לקבוצות שו× ות.

ירקות פחמימתיים כמו תפוח האדמה הם מזי× ים ומשביעים. יש לשים לב כי הם מכילים יחסית יותר פחימימות ועל כן עדיף לא לצרוכ אותם מטוג× ים ולא להגזים בכמויות.
עשבי תיבול למי× יהם כמו פטרוזיליה, × ע× ע, שמיר, עירית הם לא רק ירקות בריאים אלא הם ירקות שמעשירים כל מאכל.
ירקות כבושים מומלצים פחות. הכוו× ה למלפפו× ים כבושים, כרוב כבוש וכולי. יש בהם מעט מאוד ויטמי× ים והם גם עלולים להפריע לעיכול ולגרום גזים.

ירקות ירוקים. ירקות אלה כוללים ירקות שבדרכ כלל כמעט ולא מכילים שומ× ים ופחמימות, ואין פלא שירקות אלה מכילים מעט מאוד קלוריות. ירקות אלה כוללים את המלפפון, פלפל ירוק, חסה, קישוא, כרוב ועוד. ירקות חשובים ומצוי× ים אחרים הם תרד, אפו× ה ועוד. ירקות אלה מצוי× ים כשהם טריים וכמובן כשהם מבושלים.
יש לציין כי ירקות כמו אבוקדו מכילים אמ× ם הרבה ויטמי× ים אכ גם שומ× ים, וזה חשוב למי שמעדיף ירקות פחות "שמ× ים", אגב יש מי שמגדירים את האבוקדו כפרי.
ירקות אדומים וכתומים. בין ירקות אלה × מצא את העגב× ייה לסוגיה כמו שרי, חממה ותמר.
פלפל אדום הוא ירק × וסף, עתיר בויטמין סי וכמובן טעים. ירקות אלה כוללים גם את הירקות החשובים גזר ודלעת. גזר כדאי לאכול טרי אכ כמובן שיהיה טעים לאכול עוגת גזר או מרק דלעת. הם עשירים בסיבים וכמובן וויטמי× ים.

ירקות כחולים עוד אין ל× ו אבל ירקות סגולים יש. בי× יהם כמובן החציל. כמו כן הכרוב הסגול ויש גם בצל סגול. כולם בריאים × הדרים וטעימים.
ירקות כמו צ× ו× ית או צ× ון, קולורבי, שורש, כרובית ועוד. חשובים ביותר הם ירקות מרכזיים בכל מטבח והם הבצל והשום. בצל ושום הם ירקות בהם משתמשים מאז ומתמיד לא רק לבישול ואכילה, אלא גם תרופות סבתא לשפעת, הצט× × ות, כאבי שרירים ועוד ועוד.
ירקות צהובים כוללים בראש ובראשו× ה תירס בכל צורה, גרגרים, קלח וכולי. לצידו  פלפל צהוב. ירקות אלה לא רק בריאים ומזי× ים אלא גם מוסיפים לעין ולמראה × הדר של שולחן ערוכ.
אכילת ירקות הי× ה בריאה ומזי× ה ומומלצת בכל מצב, בעיקר למעו× י× ים לשמור על דיאטה, תזו× ה × כו× ה או פשוט כדי לשמור על הבריאות!

 

אודות אלן מרי

אלן מרי

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר